dilluns, 9 de juny de 2008

No tens internet???????? ¬¬

Esteu tots connectats? perquè sinó no podreu seguir l'aprenentatge!
En arribar a la universitat estava nerviosa, histèrica...necessitava que comencés la primera classe i veure com era realment, calia tenir-li por? Bé, no era por, era...pànic? món nou, gent nova, nivell alt(íssim), etc.
I primer fracàs: tothom havia de tenir internet per poder accedir als materials de la universitat a través de l'aula global ( o això o passar-se més hores que un rellotge a la facultat...o no tenir els documents a hora...ella era d'aquestes, sense internet ni ordinador...) i així va començar el seu primer contacte amb els ordinadors i l'aprenentatge. Es va haver de modernitzar ràpidament!

Pel que fa les llengües, mai havia experimentat l'aprenentatge totalment en línia, de fet, s'havia apuntat, ara feia unes setmanes, a un curs de rus en línia, però encara no havia tingut temps de posar's-hi...mala època havia escollit per començar a aprendre rus...has de tenir molta força de voluntat, es deia, si vols estudiar sense que ningú et marqui unes pautes, has de tenir-ne ganes. I, amb tota la feina que tenia ara, el darrer que volia era arribar a casa i haver d'estudiar més...ja s'hi posaria.
És bona o dolenta aquesta característica de l'aprenentatge en línia? Has de ser autònom totalment, t'ha de motivar aprendre la llengua, perquè en aquest cas no tens ningú que et motivi (o et desmotivi) ni que et marqui el ritme. Creia que era una molt bona manera de ser conscient de l'aprenentatge, perquè el fet que ningú li digués quan havia d'avançar era treure's un pes de sobre, podia anar al seu ritme, i gaudir de les parts que més li agradessin una i una altra vegada, i passar més ràpidament aquelles que l'avorrissin.

En fi, l'aprenentatge en línia, com havia vist a classe, té un ampli ventall de possiblitats. Els recursos oferien activitats tan innovadores com xats, forums, wikis o blocs, perfectes per expressar-se. Apart d'exercicis dedicats exclusivament a l'aprenentatge, com són els de multiple choice, respondre preguntes, etc. Creia que podia aportar un aprenentatge d'alt nivell, si la persona era conscient del que aprenia, del que li anava millor, pitjor, etc. i tenia ganes de col·laborar i participar. Per nens d'ESO, per exemple, potser seria una tasca molt difícil, perquè podrien ells ser totalment conscients del que aprenien? S'ho passarien millor? o ho aprofitarien per no fer res?
Altre cop, mil preguntes rondaven pel seu cap...reflexionaria sobre les respostes en un altre moment, quan es mirés en fred aquest escrit i reformulés mentalment les oracions...entre línies trobaria les respostes.

Bon Dia!

5 comentaris:

Inmaculada Martínez ha dit...

HOla!

És cert, fins que no vaig començar la uni, no vaig ser del tot conscient de la utilitat i importància d'Internet, a més de passar molta por, clar, jaja!

Sens dubte, Internet és una eina molt útil, però l'hem de saber utilitzar, per això penso que -i ara intento contestar a les teues últimes preguntes- hauríem d'ensenyar als alumnes de la ESO, o fins i tot aviat, a fer un bon ús i a descobrir les profunditats d'aquest món, jaja

Ens veiem per classe!

inma

isaura ha dit...

Hola!!

Sí, la veritat és que al principi va ser una mica estressant això d'haver de tenir internet en tot moment per poder accedir als apunts, als treballs,... Però ara sembla impossible no fer-ho així!És més estrany pensar que has de fer alguna cosa a mà o anar a buscar una enciclopèdia que no pas pensar que has de portar sempre l'USB al bolso!

I t'imagines haver de venir a buscar les notes en ple estiu, per exemple? És tant fàcil mirar-les per internet!!!

Realment al principi es va fer estrany, però ara no sabríem tornar enrere!

Isaura

Anònim ha dit...

Franzi!!!
Dile por favor a la escritora del presente blog que es estoy de acuerdo con ella, me pasó lo mismo, pasé de utilizar el ordenador para algunas cosas puntuales a depender de él... because changes happen ;)
ahh y dile también que me gusta mucho su estilo de narrar en 3a persona ^^ ...

mos veim a sa uni davant s'ordinador fent ses feines (nunca llegaré a aprender el mallorquín/menorquín :( jeje)
petons,
Liana

Eva Revilla ha dit...

Hola Francina,

Com va acabar això del curs en línia de rus? El continues fent?

Jo, amb això de la web 2.0, m'he apuntat a un curs de xinès mandarí, però encara no he fet res. Potser em faran fora per "gandula", però és que es necessita una constància... unes ganes... un temps... que jo no tinc.

Ens veiem dijous(wiki)!

Eva

Francina ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.